Created by: кръгъл олигофрен

юни 25, 2007

Днес metratonic ми напомни за ей тази великолепна селекция от най-… впечатляващите обложки на всички времена. За съжаление, дори и моят цинизъм и хейтърско настроение си имат граници, които, предполагам, ще бъдат чинно надминати при опит за кратък коментар дори на първите няколко в класацията.

И все пак не мога да не пропусна този многопластово разчупен сюжет:

Поднесен ни е с цялата директност и простичка изказност на фронталната композиция, но геният, стоящ зад снимката, прозира дори в този наглед семпъл похват. В крайна сметка, поне в моето съзнание, въпросите, които изскачат докато очите ми поглъщат всепомитащата поетичност, са съпоставими количествено само с броя капки, които всяка година падат от Ниагарския водопад (ако не го знаете, в един брой на Мики Маус, 1996г, мисля, го пише). Най-важните, разбира се, са дали „The Handsome Beasts“ се асоциират персонално с животните от снимката, защото докато за десния шопар противната визия може да бъде извинена с определена биологическа принадлежност, то за левия мутрата, която изглежда бита с права лопата (в комбинация с физика, на която би завидял редови пенсиониран сумист) е трудно да бъде определена като дори „адекватна“, камо ли и красива. Трудно ще заспя и докато не прозра каква ли точно връзка е провокирала това приятелско хващане през кръста. Аз лично се сещам за едни конкретни отношения, при които двойките се движат по този начин, но от учтивост няма да споменавам.

  Хайнооооо, ако мизерните ми познания по немски са ме накарали да си преведа погрешно името на този диск, поднасям искрените си извинения, обаче ако наистина се казва „Скъпа Майко“ веднага следва резонният въпрос дали цветятата, които държиш, са предназначени за погребението й в следствие на масивен инфаркт, когато се сблъска с ултрафешън имиджа ти на неустоима сърцеразбивачка?

  Само да съм чул, че Пласибо налагали гейски имидж, ясно?! Готини ботушки, Ерик.

  Само на мен ли ми се иска да си намеря заострен метален кол? Само че за съжаление на Тино, бих го забил в гърлото му…

  Коментираните обложки са избрани на почти случаен принцип, в класацията има още невероятно много попадения, на които си струва да се насладите.

  Добре е да се виждат подобни творения, поне от време на време. Показва ти, че винаги има накъде още надолу да копаеш.

  Advertisements

  Един коментар to “Created by: кръгъл олигофрен”

  1. Aimbriel said

   haha,a az si mislih,che sym kritichna :)s takiva dumi sigurno i hora razplakvash,a posle kazvash,che e gradivna kritika. poznah li?:)

  Вашият коментар

  Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

  WordPress.com лого

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

  w

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: